Fleksibilni gastro-, entero-, rectoskop


Najnaprednejšo diagnostiko bolezni prebavil in rodil nam omogoča endoskopska enota znamke OLYMPUS. S fleksibilnim veterinarskim endoskopom izredne delovne dolžine 140 cm smo sposobni pregledati požiralnik, želodec in črevo tudi največjim pasmam psov. Z le 7,9 mm debelim instrumentom lahko pregledamo prebavila tudi majhnim psom in mačkam. Endoskopsko sliko ali film z digitalno kamero predvajamo na monitorju, lahko jo posnamemo na računalnik, jo proučujemo in arhiviramo.
Z endoskopsko preiskavo prebavil največkrat ugotovimo različna vnetja, razjede, tujke in novotvorbe. Z biopsijo sluznice (odvzem vzorca tkiva) za nadaljne patohistološke in bakteriološke preiskave si pomagamo pri določanju končne diagnoze bolezni, na osnovi katere žival zdravimo.

Fleksibilni rino-, bronhoskop


Endoskopsko diagnostiko bolezni dihal nam omogoča fleksibilni bronhoskop, ki ga priklopimo na endoskopsko enoto znamke OLYMPUS. Z endoskopom debeline le 3,9 mm lahko opazujemo bolezenske procese v nosni votlini, grlu, sapniku in bronhih. Skozi delovni kanal lahko odvzemamo mikrobiološke, citološke in histološke vzorce ter odstranjujemo tujke.

Razpolagamo tudi z različnimi rigidnimi endoskopi.