Prva veterinarska klinika opremljena z direktnim digitalnim RTG aparatom.

 

V Sloveniji smo prva veterinarska ustanova, ki je leta 2007 začela v veterinarski praksi uporabljati direktno digitalno RTG slikanje. Z digitalnim RTG aparatom znamke SEDECAL, model Reference DX je digitalna slika na monitorju pripravljena za odčitavanje in nadaljno računalniško obdelavo že v nekaj sekundah po ekspoziciji, kvaliteta in s tem diagnostična vrednost pa je v primerjavi s klasično razvitimi slikami skoraj neprimerljiva.


 

Z novim aparatom in programsko opremo znamke Oehm und Rehbein GmbH smo bistveno izboljšali kvaliteto slik in znižali dozo RTG sevanja. Z digitalizacijo odpade uporaba strupenih kemikalij za razvijanje klasičnih slik, kar prispeva k ohranjanju čistega okolja.

Aparat je opremljen s preko 300 anatomskimi prednastavitvami za različne vrste živali in organske sisteme, ki jih izbiramo preko ekrana na dotik. Slike so za arhiviranje, proučevanje in pošiljanje na voljo v JPEG in medicinskem DICOM formatu.

Za vsa vprašanja v zvezi s preventivnimi RTG slikanji skeleta za vzrejna dovoljenja nas kadarkoli pokličite po telefonu.