Na kliniki diagnosticiramo in zdravimo nevrološke bolezni, kot je vkleščenje (hernija) medvretenčnih diskov, diskospondilitis, sindrom caude equine, epilepsija, vnetne in razne degenerativne bolezni živčevja, siringomielija itd.

Za kirurško ali konzervativno zdravljenje nevroloških obolenj je potrebna natančna diagnostika. Zato si za postavitev diagnoze pomagamo z specialnimi preiskavami:


    • Preiskave z magnetno resonanco

Magnetna resonanca omogoča neposreden vpogled v možgane in hrbtenjačo. MR je diagnostična metoda, ki je zaradi svoje natančnosti in neškodljivosti za žival presegla preiskave z računalniško tomografijo in rentgensko mielografijo. Preberi več o MR preiskavi >

Z lokalizacijo in videzom spremembe v živčevju lahko večinoma postavimo natančno diagnozo in vam podamo informacije o možnostih zdravljenja.

Smo prvi v Sloveniji, ki smo začeli z magnetno resonanco izvajati diagnostiko bolezni živčevja pri psih in mačkah.


    • Odvzem in laboratorijske preiskave cerebrospinalne tekočine


    • Odvzem in histološke preiskave tkiv


Zaradi natančnosti MR diagnostike se lažje in samozavestneje odločamo za operativne posege. Točna lokacija in vrsta lezije, ki jo ugotovimo že pred posegom, bistveno vpliva na izbiro posega in izboljšuje operativno uspešnost.  Z operacijami ne le, da rešujemo življenje živali, ampak z zmanjšanjem bolečin bistveno vplivamo na njegovo kvaliteto.