Vsakdo izmed naših veterinarjev razpolaga s širokim strokovnim znanjem iz splošne veterine, hkrati pa razvijamo tudi specialna strokovna znanja s področja osebnega zanimanja. Specialne storitve veterine so organizirane v posameznih veterinarskih ambulantah, med njimi tudi veterinarska ambulanta za dermatologijo.

V veterinarski ambulanti za dermatologijo se poglobljeno ukvarjamo z ugotavljanjem in zdravljenjem vseh vrst kožnih bolezni pri vseh vrstah domačih ljubljenčkov. Koža je največji telesni organ, ki predstavlja anatomsko in fiziološko mejo med živaljo in okolico. Žival ščiti in jo hkrati z zaznavanjem toplote, hladu, bolečine, srbeža, dotika in pritiska z okolico povezuje. Koža je ogledalo zdravja, zato vsako žival s kožno boleznijo obravnavamo celostno, saj koža zaradi povezave z notranjimi organi odraža tudi njihovo stanje.
Pri ugotavljanju dermatoloških bolezni uporabljamo alergijske teste (atopija, preobčutljivost na hrano, itd.), hormonske, mikrobiološke, patocitološke, histološke in druge preiskave.